Read More Works

Ilse Hebbrecht


Design of collections
initial concept for clothing
(accessories, shoes, beachwear, textile design, ...),
creation
decoding of trends
analizing marketing and commercial realities of a lifestyle brand
Graphic Design like prints , applications and design fabrics
Design of visual identity

Logo Design


Business Identity
Custom Logo Design

Corporate Fashion


College Fashion
Club Fashion
Merchandise Event Fashion

Yacht Couture


Luxury Sports Fashion for ladies, men and kids.

Portfolio


Video


Press


De Standaard

JBC strikt opnieuw bekende topontwerpster : Succesdesigner Ilse Hebbrechts ruilt Offshore Legends voor JBC

Ilse Hebbrecht, ex-ontwerpster van het in Bekend Vlaanderen razendpopulaire Offshore Legends, heeft weer onderdak. Vrijdag ligt haar gloednieuwe zomercollectie Outboard, die eveneens baadt in haar bekende luxueuze marinesfeer, bij JBC in de rekken.

Zangeres Natalia, de halve familie-Pfaff, voetballer Olivier Deschacht en zelfs internationale beroemdheden als Victoria Beckham en Naomi Campbell vielen als een blok voor Offshore Legends. Chic en sportief, de kleurrijke hemden en jassen van ontwerpster Ilse Hebbrecht deden dromen van snelle bootraces.

De Standaard

Femistyle

De zomer is in zicht en dat valt ook op in de winkels van JBC. De budgetvriendelijke kledingketen heeft een bijzonder kleurrijke collectie voor ons klaarstaanin samenwerking met ontwerpster Ilse Hebbrecht.

Zij specialiseert zich vooral in 'yacht couture' en 'speedwear'. In haar zogenaamde 'Outboard' collectie voor JBC vinden we die typische stijl meteen terug.

Ilse Hebbrecht vatte de sfeer van prachtige jachten en de luxe sfeer die er rond hangt knap samen. Ze zette verschillende klassiekers uit de zeilwereld naar haar hand en verrast met opvallende maar geslaagde kleurencombinaties. Haar JBC collectie richt zich zowel op vrouwen, mannen als kinderen.

Femistyle

Weekend Knack

Ontwerpers en celebrities verbinden steeds vaker hun naam aan een winkelketen. Stella McCartney voor H&M, Kate Moss voor Topshop en vanaf volgende week de Belgische ontwerpster Ilse Hebbrechts voor JBC. Ze ontwierp de zomercollectie 'Outboard' in een moderne rivièrastijl.

JBC zag zijn kans schoon toen Ilse Hebbrechts vorig jaar besliste om niet langer voor 'Offshore Legends' te ontwerpen. De winkelketen breit hiermee een vervolg aan de jonge traditie waarbij bekende designers een collectie voor JBC ontwerpen. An Buermans van de Designers, Walter Van Beirendonck en Girls From Omsk lanceerden al een collectie bij JBC. Hebbrechts tekende voor JBC een zomercollectie die volledig in het teken staat van boten, sport-chic en exclusiviteit.

De collectie omvat een assortiment voor vrouwen, mannen en kinderen. Hagelwitte bermuda's, zomerse haltertopjes en bijpassende badmode sieren de vrouwencollectie. Mannen kunnen hun kleerkast opfleuren met felblauwe polo's en sportieve hemden. Voor ieder wat wils, dus ook voor de kinderen ontwierp Hebbrechts een kleurrijke, stijlvolle reeks kledingstukken.

Ilse Hebbrechts is geen onbekende in de modewereld. Ze stond aan de wieg van het Belgische topmerk 'Offshore Legends', dat zowel bij bekend Vlaanderen als bij wereldsterren zoals Victoria Beckham en Naomi Campbell in hun garderobe is terug te vinden. De collectie van 'Offshore Legends' werd gekenmerkt door sportieve luxe en verwijzingen naar zuiderse jachthavens, de persoonlijke signatuur van Hebbrechts.

De 'Outboard'-collectie ligt vanaf volgende week woensdag in de JBC-winkels. Opgelet: op tijd zijn is de boodschap, want de collectie is slechts in beperkte oplage verkrijgbaar.

Weekend Knack

Flair

JBC brengt een reeks tv-commercials met Naomi Campbell in de hoofdrol. Naomi werd met een privé-jet overgevlogen naar België voor de doorpas en later voor de opnames, gekleed in JBC-creaties.

We zijn op zoek gegaan naar een beroemd gezicht voor deze campagne en zijn zo bij Naomi Campbell terechtgekomen. We brengen in totaal acht spots, verspreid over drie seizoenen. Alle spots beginnen op dezelfde manier, maar nemen daarna een totaal andere wending.

Er zullen ook telkens andere designers te zien zijn. Zoals Walter Van Beirendonck die ZulupaPUWA ontwerpt, Anne-Marie Loos , hoofd van het JBC-designteam, Ann Buermans, Ilse Hebbrecht, de ontwerpster van de Outboard lijn, en andere ontwerpers uit het team.

life.mode

De kleren van de kleine : exclusieve kinderkleding

Een vedettencultus zoals in Engeland heeft Vlaanderen niet. De enige Bekende Vlamingen die in de afdeling kinderkleding enige invloed uitoefenen, zijn wellicht de Pfaffs. Elke week zien zo'n 700.000 Vlamingen dat de kleine Keano vaak hetzelfde jasje en hetzelfde hemd draagt als vader Nicolas, de man van Debby Pfaff.

De jassen en hemden zijn van Offshore Legends . Op de veilingsite eBay stel je vast dat die reclame zijn doel niet mist: er worden T-shirts, broeken en polo's van Offshore Legends te koop aangeboden met de vermelding 'zoals gedragen door Nicolas van in De Pfaffs '.

Het Nieuwsblad

Het Nieuwsblad

'Wij doen niets vals. Alles is echt en alles heeft zijn nut bij Offshore Legends.' Straffe taal van Ilse Hebbrecht, ontwerpster en zaakvoerster van het Oost-Vlaamse merk Offshore Legends. Maar dat mag, als Victoria Beckham zelf een bikini van je merk komt vragen.

'Het klinkt cliché, maar er is één ding waarop ik niet wil dat er bespaard wordt: de kwaliteit. En dat geldt voor alle onderdelen: de stoffen, de braderie, de print, de knoppen, de badges. 'Dat ik veel met prints werk, zal wel te maken hebben met mijn opleiding als interieurarchitect. Ik denk nogal grafisch. Ik weet dat ik soms wat chargeer met mijn prints en het doet mij plezier dat u mij als buitenstaander zelf zegt dat de prints opvallen, maar niet storend overkomen.'

'Ik weet wel dat niet iedereen zich een boot en een watervakantie kan permitteren. Maar we dromen er wel allemaal van. Natuurlijk maken we onze kleren niet alleen maar voor mensen die een motorboot hebben. De kleren die dat vakantiegevoel uitdragen, brengen die leefwereld van de boten wel dichterbij.'

Het Nieuwsblad
De Standaard

Proven Record


Corporate Fashion / College Fashion


New Collections for 2014

www.cippo.be

Contact


IJsbeerlaan 7
9850 Nevele
Belgium

+32 0475 29 15 33
ilse@ilsehebbrecht.com